Förändringstakten är enorm idag. Från första stund man kliver upp ur sängen bombarderas man med distraktion från alla håll. Epost som korkar igen inboxen, det piper till från mobilen och genast avbryter vi det vi håller på med för att kolla meddelandet. Medan vi mailar en arbetskollega, chattar vi med barnen och undrar vad vi ska äta till middag. Med dagens alla störningsmoment tappar vi i snitt koncentrationen var 15:e minut. Faktorer som påverkar och skapar stress.

Fokus. Som medarbetare, men i synnerhet som ledare, ska man i denna snabbt föränderliga miljö ta snabba och korrekta beslut vid rätt tillfälle. Med stress ökar naturligtvis risken att man inte har riktig koll. Företaget eller teamet kan lätt förlora sin position mot konkurrenterna eller de mål som satts upp. Som ledare och medarbetare hjälper det mycket att vara medvetet närvarande här och nu, att ha kontroll på sitt fokus.

Fokus, eller medveten närvaro som det också kallas, kan man öva upp så vi kan kontrollera det bättre! Man får ett lugnare och klarare syn på det som händer omkring en. Man får koll. Då får man som ledare helt andra förutsättningar att ta snabba beslut, snappa upp nästa möjlighet och dra nytta av den och lösa de uppgifter man ska på ett snabbt och effektivt sätt. – Prestera och må bra!

Focus – den gömda drivkraften för framgång / Daniel Goldman forskningsjournalist och författare

Direkta effekter av ett starkt fokus med medveten närvaro i nuet:

  • lättare att hålla distraktioner borta – mindre stress
  • ta rätt beslut vid rätt tid
  • prioritera, planera med mindre multitasking
  • Mer öppen i relationer mot kollegor, uppdragsgivare familj och vänner= Prestera och må bra!

Grow Inspiration

Bra att börja med. Grow Inspiration är inspirerande och lärorikt föredrag om hur vi kan öva upp vårt fokus, prestera och må bra. Jag berättar om vad neurovetenskapen, Google, Goldman Sachs, Nasdaq och ledningsgruppen på Ericsson säger hur vi kan öva vårt fokus med medvetna närvaro i nuet. Få mer medkännande, fokuserade och mer produktiva ledare och medarbetare med mindfulness. Vi går igenom de hälsoeffekter som mindre tress, men även möjligheterna till flow, hur vi övar emotionell intelligens och får bättre relationer till kollegor och uppdragsgivare och familjen.

Jag ger förtydligande exempel från min karriär som ledare på H&M och en svensk bank och hur jag själv använder mindfulness och vilka effekter det gett i mitt liv.

Föredraget är upplevelsebaserat. Ni får prova på och lära er hur man på ett effektivt sätt övar fokus med medveten närvaro i nuet. – Prestera och må bra!

Boka

Kurs i fokus

Bra att fortsätta med efter inspirationsseminariet. Precis som med allting blir vi bra på det vi gör regelbundet tex köra bil eller spela tennis. För att göra saker regelbundet är det bästa att göra dem till vanor. Innan de blivit vanor över vi på dem. Med Grow Balance kan du som ledare ge din grupp utbildning i hur man odlar fokus med medveten närvaro i nuet. Kursen baseras på forskningen från Massachusets Stress Reduction Clinic i USA, samma program som Google, Goldman Sachs, Nasdaq, IKEA, mfl. använder för sina ledare och medarbetare.

Upplägget är flexibelt och kan anpassas efter era förutsättningar, men vi rekommenderar tillfällen på en timme en gång i veckan för att få effekt.

Boka

Dela detta: